20 Ocak 2024 Cumartesi

GERÇEĞİN BASİTLİĞİ AHLAKIN SADELİĞİ
Gazze'ye son saldırı başlar başlamaz, Filistinliler aleyhine, topraklarını satmaları gibi meşhur yalanlarla beraber Yahudi yanlıları harekete geçti ve hâlâ aynı kafayla devam ediyorlar. "Yanlılar" diyorum ama çoğu yanlı olduğunun bile farkında olamayacak kadar cahildir.
Çıplak gerçek: Soykırımdır. Bunu kavrayıp, ilk günden beri harekete geçen ve hâlâ susmayan batılılar, bütün söylemlerin üzerinde en samimi insanlardır.
Gazze olayı, beşeri malzememizi, o malzemenin ahlakî yapısını çok daha derinden incelememiz gerektiğini ihtar ediyor. Bana deseler ki: Londra'da ve Ankara'da eş zamanlı olarak Gazze'deki soykırımı protesto eden iki miting var, ikisine de katılma imkanına sahipsiniz; hangisine katılmak istersiniz. Londra'da "Viva Viva Palestine" diye bağıranların yanında olmak isterdim. Bu adamlar, devletlerinin siyonizme bağlılıklarına rağmen yürüyorlar.
Türkiye'de ise popüler kültür haline gelen riya, yalan, cehalet ve samimiyetsizliğe karşı cihat etmek gerekir. Taraftarı en az hareket olacağı korkusunu taşıyorum ama ümitsiz de değilim. İnsan olan anında bu bir soykırımdır der ve anında tarafını belirler.
Gerçek bu kadar basittir, ahlak bu kadar sadedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder